Bettan og Stine kjeme “Heimatt”

Stinebettan

Forestillinger

Henter programmet

Bettan og Stine kjeme “Heimatt”.

Søndag 11.juni blir det konsert i Sykkylven kulturhus.

Det blir ein konsert der vi skal hylle heimbygda, og med på det har vi også fått med oss det lokale koret Hundeidvik Blandakor og multikunstnaren Halstein Kurseth. Vi har også med oss to dyktige musikere frå Oslo, Petter Anthon Næss og Tarjei Nysted.

Vi skal framføre våre favorittsanger, og sanger som handlar om vår kjære bygd, for eksempel "Der ej høyre te" og "Heimbygda".

På lyd har vi med Erik Valderhaug

Elisabeth Andreassen er født i Göteborg. Her bodde hun til hun var seks år. Da solgte foreldrene alt de eide og satset på en fiskebåt og en tilværelse på den lille øya Källø Knippla.Her hadde Elisabeth en god og trygg oppvekst, som på mange måter kan sammenlignes med Tjorven fra filmserien "Vi på Saltkråkan".

Foreldrene kjøpte den gamle butikken på øya, og i det gamle butikklokalet ble det innredet bolig. Faren livnærte seg som sportsfisker, mens moren var syerske.

Da hun var 16 år gammel flyttet Elisabeth på hybel i Göteborg for å gå på gymnaset. Hun bodde i egen leilighet, og hver helg dro hun hjem til foreldrene. Da hun returnerte til hybelen på søndags ettermiddag, fikk hun 50 kroner til mat, samt matvarer som hun skulle klare for neste uke. Elisabeth forteller at hun stortrivdes med hybeltilværelsen som gjorde henne selvstendig. Hybelen møblerte hun med møbler fra IKEA, og fra Frelsesarmeens bruktbutikker.

Da Elisabeth gjorde seg ferdig med studiene på økonomilinjen, fikk hun i en periode jobb i et parfymeri på flyplassen Landvetter i Göteborg. Men lengselen etter å jobbe med musikk førte henne etter hvert til Stockholm. Her fikk hun kontakt med musikere, og livnærte seg med å synge på puber. Hun kjøpte seg blant annet en kontrabass, og lærte seg å spille instrumentet. Sammen med musikerne øvde hun inn 40 låter. Innenfor stilarten folkemusikk, viser og rock ble bandet som kalte seg Eliza Band etter hvert etterspurt. Elisabeth har vært aktiv som artist siden 1980, og hun har et bredt publikum både i Sverige og Norge. I starten av sin karriere var det countrymusikken hun først ble kjent for. Men etter hvert utviklet Elisabeth seg til å bli en av de mest allsidige artister i Norden. Hun behersker de fleste genre innen musikk, og stadig viser hun nye overraskende sider av sitt musikalske talent, det være seg som glad musikant, skuespiller, showartist eller musikalsanger.

Når Stine Hole Ulla formidler de høyeste tonene gjør hun det med den største ro og selvfølge. Til 12-årsgave ønsket hun seg sangtimer og to år senere sang hun seg inn i talentutviklingsprogrammet til NTNU der operasanger Kåre Bjørkøy ble en mentor. Musikk har aldri vært konkurranse for Stine, men etter å ha studert under Solveig Kringlebotn i to år vant hun Norske Talenter i 2012, bare 17 år gammel.

Den største styrken er allsidigheten og at hun ikke er «fanget» i en sjanger selv om det er i den klassiske stilen hun virkelig skinner. Hun var den første norske artisten som opptrådte sammen med Kygo, samtidig som hun behersker det å være solist for symfoniorkester, kor og korps. Året rundt opptrer hun både innlands og utlands, og hun har fått en solid konserterfaring ved å synge sammen med Ole Edvard Antonsen, Rein Alexander, Jan Eggum, og Didrik Solli Tangen for å nevne noen.

På debutplaten «Verden blir hvit» bidro selveste KORK, og hvert år er hun solist på juleturnéen Desemberstemninger. Hun har vært med i Melodi Grand Prix, mottatt ulike stipend og priser for talentet sitt. Og selv om hun har opplevd mer enn det de fleste sangere kan drømme om vet hun at dette bare er begynnelsen. Nå er hun klar for å bestige de høyeste tindene samtidig som hun har Sykkylvsbeina trygt plantet på jorda