Grieg og Chopin – to musikalske brødre

Greg Niemczuk ved pianoet

Forestillinger

Henter programmet

Greg Niemczuk tilbake i Sykkylven kulturhus med Grieg og Chopin

Den polske stjernepianisten Greg Niemczuk har gjestet oss flere ganger tidligere – hver gang med stor suksess. Og hver gang har publikum ønsket ham velkommen tilbake. Og nå er han her igjen – denne gangen med Grieg og Chopin på repertoaret.

I det nye programmet vil Greg Niemczuk sammenligne de to store komponistene og vise at de musikalsk nesten var som brødre. I første del får publikum anledning til å sammenligne Grieg og Chopins to "Sommerfugl"-nokturner og ikke minst danser inspirert av folkemusikk – blant dem Griegs populære norske folkedanser op. 17 og op. 35 samt de vakreste masurkaene av Chopin.

I andre del får vi høre de to musikalske mesterverkene: "Sørgemarsj-sonaten" av Chopin og den fantastiske klaversonate op. 7 av Grieg. Dette blir en vakker kveld fylt med polsk og norsk musikk uttrykt i Griegs og Chopins musikalske brorskap - formidlet av en av verdens mest fremragende klavervirtuoser.

Etter å ha vunnet den nasjonale Chopin-konkurransen i 2010 blir Greg Niemczuk vurdert som en av Polens fremste Chopin-tolkere. Og etter sine mange år som turnerende konsertpianist i Norge har han også fått et nært forhold til Griegs musikk. Grieg ble jo i sin tid kalt «Nordens Chopin».

Greg spiller over hele verden – i særdeleshet i Sør-Amerika, Japan og Kina. Han har også spilt jevnlig i Norge de siste 14 årene og gjennom det blitt en sann Norgesvenn. Gjennom disse årene har han fått et stort og økende publikumsgrunnlag. Så Greg får stadig et større fotfeste her i landet. Han er årlig på to store turnéer i Norge – fra nord til sør - og uoffisielt er han den mest turnérende pianisten i Norge. Greg Niemczuk betrakter nå Norge som sitt andre fedreland.